top of page
Search

Joulun taikaa - lyhytterapeutin neuvo parempaan perhejouluun

Juhlapyhiin, erityisesti jouluun, saattaa liittyä isoja odotuksia. Kunpa kaikki menisi hyvin ja joulu voisi olla tunnelmallinen ja rauhallinen. Kunpa saisi kylpeä rakkauden, myötätunnon ja hyväksymisen pehmeässä kuplassa. Kun perheet ja laajennetut perheet kerääntyvät yhteen ehkä pitemmäksikin ajaksi, saattaa kuitenkin olla, että vanhat kaunat ja konfliktit kolkuttelevat mieltä ja pienikin erimielisyys lehahtaa mojovaksi riidaksi tai ainakinkiusalliseksi konfliktiksi.


Mitä jos sinä olisit tänä jouluna rauhan tuoja? Ottaisit aikalisän, kun provosoidut ja poistuisit hetkeksi vaikkapa kävelemään talon tai korttelin ympäri. Kävellessäsi voisit tuoda mieleesi myötätuntoisia ajatuksia hänestä, joka sai sinut provosoitumaan. Ymmärtäisit, että hänelläkin on omat tunnelukkonsa ja menneisyytensä. Sitten tulisit takaisin rauhoittuneena ja empaattisena rauhanturvaajana. Olisiko sinulla silloin hyvä, lämmin ja hellä mieli? Olisitko silloin ylpeä itsestäsi, että et mennyt mukaan riitoihin ja konflikteihin? Näin yksinkertaisesti voit olla sukusi rauhanturvaaja, eikö ole ihanaa?


Taianomaista ja rakkaudentäyteistä joulua sinulle rakas 💕


Mia


Ps. Lisää mielenhallintakeinoja voi opetella kognitiivisessa- ja ratkaisukeskeisessä lyhytterapiassa. Tervetuloa - olet sen arvoinen!6 views0 comments

Comments


bottom of page