top of page
Search

Sosiaaliset pelot

Sydän hakkaa, kädet hikoilevat, kurkkua kuristaa, sanat jäävät jumiin. Tuntuuko tutulta? Sosiaaliset pelot ovat yleisiä Suomessa, joten et ole yksin. Oma tunteesi uusien ihmisten ja auktoriteettien kanssa tuntuvat sinussa paljon voimakkaammin, kuin mitä ne näkyvät toisille - se lohduttaa ehkä vähän, vaikka tiedän, että tuskaa se ei poista. Tuskaa siitä, että taustalla on tunne, että olet jotenkin vähemmän, kuin muut.


Sosiaalisesta ahdistuksesta ja pelosta voi toipua, jolloin toistuva ahdistus ja paha olo sekä suojakäyttäytyminen vähenevät ja elämästä tulee iloisempaa ja valoisampaa. Sormia napsauttamalla pelot eivät häviä, mutta ikään kuin liukenevat vähitellen harjoittelun myötä. Paradoksaalista on, että sosiaalisia pelkoja ylläpidetään vetäytymällä ja turvakäyttäytymisellä, ja kuitenkin paras tapa päästä niistä eroon on altistua niille vähitellen, pienin askelin. Ja se tunne, kun pystyt puhumaan vapautuneesti palavereissa ja uskallat tutustua uusiin ihmisiin! Se tunne, kun et enää LUULE, että sinussa on jotain hävettävää tai että olet jollakin tavalla vähempiarvoinen, kuin muut!


Jos tunnistat itsesi, tule juttelemaan - olen sinulle muutakin, kuin lyhytterapeutti - myös kokemusasiantuntija, joka on päässyt itse yli sosiaalisesta ahdistuksesta.16 views0 comments

Comments


bottom of page